Met beide benen op de grond, gericht op de toekomst.

Een bijdrage leveren aan zorgvragen, het opleiden van toekomstige collega’s en kennis delen met samenwerkingspartners, maar net zo belangrijk: vooral veel plezier hebben in wat we doen. Daar staat Doen LAB voor.

In ons laboratorium ontwikkelen wij producten voor o.a. hogescholen, gemeenten, bedrijven, maar ook voor particulieren. Altijd met een duidelijk doel: het verbeteren van zorg voor de individuele cliënt.

Door dagelijks mensen aan huis te behandelen, voor de klas te staan in het hoger beroeps onderwijs, actief deel te nemen aan wijk-, stedelijke- en landelijke overleggen weten we wat er in de zorgwereld leeft. Dit DNA zit verweven in al onze producten en diensten. Samengevat: een smeltkroes van kennis en ervaring van beleid, onderwijs en praktijk!

Wij duiken graag met u het laboratorium in om een antwoord te vinden op uw zorgvraag!

Projecten

Praktijkadvies

Doen LAB heeft ons adviezen en praktische handvatten gegeven vanuit de praktijk voor onze praktijk! Stimulerend en inzicht gevend om tot efficiëntere praktijkvoering te komen. Een aanrader dus!

Figifutu: wijkgericht werken in de ouderenzorg

Door mijn werk als ergotherapeut zie ik oudere mensen die vanwege fysieke klachten nauwelijks meer naar buiten durven. De oudere geeft aan dat hij zich buitenshuis onveilig voelt en durft zijn kinderen niet lastig te vallen met zijn hulpvraag. Het is mijn missie de oudere in te laten zien dat het anders kan.

Cursus Ergotherapie thuis bij cliënten in de palliatieve of terminale fase

Door de verschuiving van duurdere tweedelijnszorg naar goedkopere eerstelijnszorg is er een belangrijke nieuwe doelgroep voor ergotherapeuten ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat je als ergotherapeut zeer waardevol bent voor deze groep.

Partners

Om projecten te ontwikkelen werkt LAB samen met onderstaande partners. Klik op het logo onderaan de pagina om de website van de partner te bezoeken.

‘Met Doen LAB laten de mannen van Doen weer zien dat ze voortrekkers zijn in ondernemen in de ergotherapie. Ze zijn innovatief, laagdrempelig, positief, verbinden onderwijs en praktijk; en gaan altijd voor nieuwe mogelijkheden.’

  • Margo van Hartingsveldt & Mieke Borst
  • Opleidingsmanager ergotherapie & teammanager
  • Hogeschool van Amsterdam

‘Doen geeft het goede voorbeeld hoe ondernemerschap in de eerste lijn concreet vorm gegeven kan worden. De cliënt staat voorop, resultaat moet efficiënte zorg zijn. Dit mag goed zijn voor hun praktijk, maar het belang van de hele beroepsgroep wordt zeker meegenomen. Daarbij zijn het ook nog leuke gasten.’

  • Martin Huysmans
  • Senior adviseur
  • Elaa

‘Ontwikkelen begint wat mij betreft met ontdekken. Na het ontdekken ga je met het resultaat wat ondernemen. Doen LAB brengt beide bij elkaar. En dat past weer heel erg bij Doen!’

  • Theo van der Bom
  • Directeur en bestuurder
  • Ergotherapie Nederland

Nieuws

Doen en Doen LAB in het nieuws. Wij zijn continu in beweging en delen ons nieuws graag met u. Hieronder leest u wat er de afgelopen periode heeft plaatsgevonden.

8 februari 2018

Niets is leuker dan toekomstig collega’s op te leiden en hen de mogelijkheden van het beroep te laten inzien. Met veel bezieling hebben 8 projectgroepen een half jaar lang gewerkt om een oplossing te vinden voor actuele en toekomstige vragen die leven in de gezondheidszorg. Met als resultaat een zinderende finale van de Leerlijn Ondernemen op de opleiding ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Een prachtige prestatie van de winnende groep ‘Mobilow’ met wat ons betreft een businesscase voor de toekomst!

De Leerlijn Ondernemen wordt gegeven in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, opleiding ergotherapie.

7 december 2017

Wij zijn op zoek naar versterking van ons team! Klik op onderstaande link op de vacature te openen. Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Steven Baldee. Wij kijken uit naar je brief met CV!

vacature ergotherapie Doen dec 2017

29 november 2017

Gevoelens van stress, overspannenheid, langdurige vermoeidheid of een burn-out; je hoort het steeds vaker. Op het nieuws, bij diverse televisie programma’s en op de sociale media worden deze thema’s steeds vaker besproken. Middelbare scholieren, de zogenaamde ‘millennials’ en mantelzorgers zijn een greep uit de groepen mensen die hier steeds vaker mee kampen en zich melden bij onder andere de huisarts met veelal symptomen gerelateerd aan stress, zoals hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid of onverklaarbare fysieke klachten.

Ergotherapie is ondersteunend in het voorkomen van verergering van de klachten en in het herstel van vergevorderde klachten. De ondersteuning is praktisch ingericht op onder andere de dagindeling en oefeningen. Bent u benieuwd naar wat ergotherapie voor u kan betekenen? Neemt dan contact op met de praktijk voor meer informatie.

https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/veel-jonge-vrouwen-getroffen-door-burn-out-ze-piekeren-meer-dan-mannen