Muiderwaard 500A
1824 XW Alkmaar Alkmaar
Tel: 088 8227000
Fax: 088 8227001
info@ergo-doen.nl

Doen behandelt en adviseert volwassenen en ouderen in de stad Alkmaar en omgeving. De ergotherapeut behandelt met name aan huis.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er met de cliënt gekeken op welk gebied zijn hulpvraag ligt. In overleg met de client en eventuele andere betrokkenen worden er doelen opgesteld voor de behandeling. De wens en behoefte van de cliënt zijn het uitgangspunt.

Doen werkt actief samen met verschillende hulpverleners en organisaties, hierdoor kan er een multidisciplinaire behandeling plaats vinden. Dit houdt in dat er indien nodig ook andere disciplines zoals een fysiotherapeut of maatschappelijk werker worden betrokken.

Doen adviseert in vraagstukken omtrent het zelfstandig blijven wonen en functioneren ondanks lichamelijke en/ of psychische problemen. Ergotherapie is oplossingsgericht en kijkt naast reguliere hulpmiddelen ook naar nieuwe innovaties en mogelijke technologische ondersteuningstechnieken. Direct toepasbaar in de thuissituatie.

Therapeuten Alkmaar

Susan van Kampen
Ergotherapeut, specialisme volwassenen

'Mensen dienen in deze tijd langer thuis te wonen ongeacht hun ziekte of beperking. Ik besef me dat dit lang niet altijd vanzelfsprekend is en ga daarom graag met u op zoek naar oplossingen.'

Stuur e-mail

Of bel: 0624128498

Nieuwsberichten

Communicatie wijziging

Per 23-03-2020 mogen ergotherapeuten alleen bij uitzondering nog op huisbezoek komen.  Dit komt door de veiligheidsmaatregelen vanwege het Corona virus.
Hierdoor zal er voornamelijk telefonisch en digitaal contact zijn. Digitaal bedoelen we het beeldbellen mee. De praktijk heeft speciaal hiervoor een tablet beschikbaar, om ook in deze tijden, veilig en laagdrempelig digitaal in contact te komen met u.
Geef vooraf aan de afspraak aan, als u kan beeldbellen. Dan zorgen we ervoor dat u gebruik kan maken van de tablet.

Workshop Technologie

In samenwerking met de ErgoAcademie (vanuit Ergotherapie Nederland) en Thuissignaal heeft Ergotherapiepraktijk Doen Alkmaar een workshop ontwikkeld en gegeven met als onderwerp het inzetten van (zorg) technologie in de 1e lijn bij volwassenen.

In deze creatieve workshop hebben we ergotherapeuten geïnspireerd om actiever gebruik te gaan maken van (zorg)technologie. Benieuwd welke technologie voor u toepasbaar is om langer zelfstandig thuis te blijven wonen? Neem contact op met de praktijk.