Minister van Houtenlaan 123 A
1981 EK Velsen-Zuid
Tel: 088 8227000
Fax: 088 8227001
elisastrating@ergo-doen.nl

Doen is de regie weer terugkrijgen over uw gezondheid en uw leven
U bent de expert van uw eigen leven en u weet wat belangrijk is. Ergotherapie maakt dit helder en ondersteunt u in uw mogelijkheden.

Doen is doelgerichte ergotherapie
Gewoon weer de dagelijkse dingen kunnen doen als de boodschappen, koken, werken, tuinieren, actief zijn met de kinderen of op de kleinkinderen passen.

Doen is langer zelfstandig thuis kunnen wonen
Op een fijne manier in uw eigen huis blijven wonen, middels vergroten van uw zelfredzaamheid en creëren van een veilige woonomgeving.

Doen is samen met de ergotherapeut werken aan oplossingen
Het op een andere manier doen, uw energie anders verdelen of de hulp inroepen van mantelzorger of vrijwilliger. Maar ook, het gemak van hulpmiddelen of aanpassingen.

Doen is de samenwerking aangaan in uw eigen omgeving
Met elkaar, de mantelzorger, met andere zorgverleners én met gemeente en leveranciers. Gebruik makend van elkaars deskundigheid en ervaring.

Doelgroep: Volwassenen
Chronische en/of neurologische aandoeningen, chronische pijn & vermoeidheid, arbeidsgerelateerde klachten, ouderdomsgerelateerde aandoeningen

Regio: Gemeente Velsen
waaronder IJmuiden, Driehuis, Velsen-Zuid, Velsen-Noord, Santpoort en Velserbroek

Partners/samenwerkingsverbanden
Om de beste zorg te kunnen bieden is een goede samenwerking van groot belang. De therapeuten van Doen werken in diverse netwerken. Hulpvragen worden opgelost in samenwerking met andere zorgverleners zoals huisartsen, verpleegkundigen of fysiotherapeuten.

Doen werkt met een aantal organisaties samen om de kwaliteit van de therapie continu te blijven verbeteren.
Op de twee locaties in Velsen is een nauwe samenwerking met de zorgverleners van:
CareworX en het Gezondheidscentrum Velserbroek. Gericht op optimale zorg aan mensen met chronisch neurologische aandoeningen, is Doen aangesloten bij het NeuroNetwerk Kennemerland.

Gerelateerde afbeelding

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde afbeelding

 

 

 

Therapeuten Velsen

Elisa Strating
Praktijkhouder, ergotherapeut, specialisme volwassenen

'Ik sta voor een persoonlijke en positieve benadering, waarbij ik denk in mogelijkheden. Wat wilt u graag weer kunnen doen, wie of wat heeft u daarbij nodig en hoe komen we samen tot oplossingen?'

Stuur e-mail

Of bel: 0629372572

Nieuwsberichten

Breng zelf uw 'Positieve Gezondheid' in beeld

Samen met seniorencoach Anne Eijnwachter geeft Elisa Strating van Doen een workshop ‘Positieve Gezondheid’ op de Gezondheidsbeurs in Velsen. Voor meer informatie over Anne kijk op de website van Seniorencoach Kennemerland.

Markt Thuis in de Toekomst nu ook in Velsen

De gemeente stimuleert inwoners om langer zelfstandig te blijven wonen, maar weten inwoners wel wat er allemaal nodig en mogelijk is om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen?
De Markt Thuis in de Toekomst biedt Velsenaren de mogelijkheid geïnformeerd en geadviseerd te worden over de variatie en onvermoede mogelijkheden binnen wonen, welzijn en zorg.
Natuurlijk is ook Doen Ergotherapie aanwezig op deze dag!

#ergotherapie #dejuistezorgopdejuisteplek     #marktthuisindetoekomst        #velsen

Optimale zorg rondom chronisch neurologische aandoeningen

Gericht op eigen regie en kwaliteit van leven, is Doen Velsen vanaf maart aangesloten bij het NeuroNetwerk Midden-Kennemerland. Dit is een samenwerkingsverband van gespecialiseerde eerstelijns zorgverleners binnen het verzorgingsgebied van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Behalve met het ziekenhuis, werken de aangesloten logopedisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten nauw samen met de Viva Zorggroep en Heliomare.

U kunt bij ons terecht voor lichamelijke, communicatieve en praktische problemen die het gevolg zijn van een neurologische aandoening, zoals een TIA/CVA, MS of overig niet-aangeboren hersenletsel.

Kijkt u op www.neuronetwerkmiddenkennemerland.nl
of klik hier voor meer informatie en de aangesloten praktijken.

 

Ergotherapie en artrose

De afgelopen periode is bij Doen de nascholing ‘Ergotherapie en artrose’ gevolgd van Ergo Scholing Dichtbij.
In de praktijk worden steeds vaker cliënten gezien met pijnlijke gewrichten ten gevolge van artrose. Hoe hiermee om te gaan, hoe bescherm ik mijn gewrichten, hoe vind ik een balans tussen wat ik wil en wat ik kan doen en welke oefeningen of hulpmiddelen zou ik hierbij kunnen gebruiken…
allemaal onderwerpen die voorbij komen in de behandeling en begeleiding bij artrose.

Leuke reacties op Gezondheidsbeurs Velsen!

Wat hebben een gezonde leefstijl en ergotherapie met elkaar te maken? Bezoekers en zorgaanbieders waren verrast hoe breed het aanbod van de ergotherapeut is. Fijn om hierin samen te kunnen werken met Kendra Datema en Barney Spaans van Fris Ergotherapie! U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken bij Doen Velsen: Bij u thuis of op locatie CareworX (Velsen-Zuid)/Gezondheidscentrum (Velserbroek)

Ook dit is ergotherapie...

Op 12 oktober is Elisa Strating van Doen aanwezig geweest op de informatiedag van Wijkgerichte Zorg. De dag was gericht op kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers in de regio Zuid-Kennemerland. Naast informatie over het programma Wijkgerichte Zorg, waren er workshops te volgen met de onderwerpen mantelzorg, geheugen, dementie en behandelwensen & het levenseinde. Een verslag van deze interessante dag vindt u hier
Doen was een van de deelnemers aan de informatiemarkt en liet zien wat ergotherapie kan betekenen bij het langer zelfstandig thuiswonen. Het valrisico verkleinen of het leren omgaan met hulpmiddelen wordt meestal wel gekoppeld aan een ergotherapeut, maar een ‘spraakknop’ om bijv. de magnetron te bedienen bij geheugenproblemen… dat was iets nieuws. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Doen!

Alzheimer ook na Wereld Alzheimer Dag niet vergeten

In de gemeente Velsen zijn in de week van 21 september, Wereld Alzheimer Dag, allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema dementie. Interessant was de presentatie van Tije Hooghiemstra, voorlichter van Alzheimer Nederland bij de senioren koffieochtend in Bibliotheek Velserbroek. Mooi ook om als ergotherapeut, ook ná 21/9, een bijdrage te kunnen leveren aan de begeleiding van mensen met dementie en hun mantelzorgers!

Doen krijgt hulpmaterialen namens de Edwin van der Sar Foundation

Vandaag bij Doen Velsen mooie koffer met hulpmiddelen in ontvangst mogen nemen ter ondersteuning van ergotherapie bij mensen met hersenletsel. Van aangepast bestek & noppenbord tot opvouwbare helping hand & potopener. Alles even handig bij het weer kunnen Doen van dagelijkse activiteiten!

Doen nu ook te vinden in het Gezondheidscentrum Velserbroek

Sinds juli kunt u voor ergotherapie ook terecht in het Gezondheidscentrum Velserbroek. Doen houdt daar praktijk op de donderdagochtend in de even weken van de maand en is te vinden rechts achterin het centrum, bij mensendieck, logopedie en de prikpost. Daarnaast is het mogelijk een afspraak bij u thuis te maken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Klik hier voor de website van het Gezondheidscentrum.

Meedenken in mobiliteit

Langer blijven fietsen is net als langer thuis blijven wonen een onderwerp voor veel ouderen. Een driewielfiets kan een oplossing zijn en een mooi alternatief voor de scootmobiel, wanneer u wilt blijven bewegen. Heel leuk om zelf de verschillen te ervaren tussen de diverse modellen op de open dag van 25 mei, gericht op mobiliteit.
U kunt met uw vragen over driewielfietsen terecht bij Doen Velsen!

Doen en CareworX bundelen de krachten!

Elisa Strating van Doen Ergotherapie en Gerfred Greveling van multidisciplinair zorg- en beweegcentrum CareworX hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Door de kwaliteiten van fysiotherapeut en ergotherapeut samen te brengen, optimaliseren zij de zorg rondom de cliënt. Doen kijkt uit naar de samenwerking!

Klik hier voor de website van CareworX.

Hoe gaat het met u?

Die vraag krijg je vaak als je bij een arts of zorgverlener komt. Misschien denkt u dan –net als veel anderen – dat er gevraagd wordt naar hoe het gaat met uw ziekte of klacht. Maar dat vertelt nog niet alles over uw gezondheid en uw welbevinden. En ook niet over wat u nodig heeft om u beter te voelen.

Doen werkt met ‘Positieve Gezondheid’, een relatief nieuw begrip, waarbij er niet alleen naar uw klacht maar juist ook naar uw mogelijkheden gekeken wordt: van klacht naar kracht.

Het is goed dat u weet wat belangrijk voor u is en wat u zou willen veranderen. Daar is een test voor ontwikkeld, die u online kunt maken. U krijgt vragen over de volgende onderwerpen:

Hoe gaat het lichamelijk met u?
Hoe gaat het mentaal met u?
Welke zingeving vindt u in uw leven; waar wordt u blij van?
Wat voor kwaliteit van leven ervaart u?
Doet u mee in de maatschappij?
Hoe ziet uw dagelijks leven eruit?

Klik hier om de test online in te vullen. Per onderwerp beantwoordt u zeven vragen. Het resultaat is een berekening van uw ‘gezondheidsoppervlak’ in een Spinnenweb zoals u hiernaast afgebeeld ziet.
Doen bespreekt graag de uitkomsten van de test Positieve Gezondheid met u!